Voorbeschouwing Tour Bitwa Warszawska



1920, het jaar waarin de Vrede van Versailles in werking trad, het jaar waarin de KLM haar eerste lijndienst opende en het jaar waarin Abe Lenstra werd geboren. Maar in 1920 werd ook de eerste editie van de Tour Bitwa Warszawska verreden. Dit jaar wordt de koers voor de 100e keer georganiseerd, met het Jumbo-Visma Development Team aan de start!

De Tour Bitwa Warszawska, voor iedereen buiten Polen hoogstwaarschijnlijk een onbekende koers. Dit jaar staan er een aantal grote teams en namen op de startlijst. Alpecin-Fenix bijvoorbeeld, de ploeg van Mathieu van der Poel. "Mvdp" staat alleen niet op de startlijst, maar Alpecin-Fenix heeft wel een andere troef in handen: Sacha Modolo. Hij is toch wel de grootste naam die prijkt op de startlijst. Voor de rest staan er zeker nog een paar interessante namen aan de start. Uno-X komt namelijk met een zeer sterke selectie naar Polen, met onder andere Daniel Hoelgaard en Julius Johansen. Laatstgenoemde is overigens geen onbekende van Jumbo-Visma, hij ging vorig jaar namelijk mee op trainingskamp. Als we het dan toch over "Jumbo-Visma-gerelateerde renners" hebben, Jan Maas staat woensdag ook aan de start van de vijfdaagse rittenkoers in Polen. Maas was in 2018 op proef bij destijds nog Lotto-Jumbo. Hij hielp onder andere Sepp Kuss aan zeges in de Tour of Utah en Pascal Eenkhoorn aan de overwinning in de derde etappe van de Colorado Classic. Eenkhoorn versloeg toen ene Edwin Ávila in de massasprint. Een mooi bruggetje naar de kanshebbers van de 100e editie van de Tour Bitwa Warszwaska, want Ávila is een van de renners die je goed in de gaten moet houden deze week!

Er staan logischerwijs veel snelle mannen aan het vertrek. Daniel Hoelgaard, Sacha Modolo, Edwin Ávila en Felix Gross zijn een aantal mannen met een machtige spurt in de benen. Niet geheel onlogisch dat zij dan ook de grootste kanshebbers zijn voor de ritzeges én het algemeen klassement. 


Het parcours:
Het is deze week feest voor de sprinters in Polen. De Tour Bitwa Warszawska is een heus "sprintersbal". Maar liefst vier van de vijf etappes zijn op het lijf geschreven van renners met een machtige sprint in de benen. De vijfdaagse rittenkoers begint met een proloog, een zeer korte proloog om precies te zijn. De proloog heeft namelijk een lengte van 1,8 km. Ideaal voor een aantal explosieve renners die een hoog vermogen kunnen trappen. De rest van de etappes zijn pure etappes voor de sprinters. Vlak, vlak, vlak en nog eens vlak. Zo kan je de resterende etappes het beste omschrijven. Is er dan echt geen rit waar de "barouders" een kans maken? Nee. 


Woensdag 12 augustus, proloog: Warsaw - Warsaw (1,8 km)

Donderdag 13 augustus, etappe 1: Radzymin - Radzymin (150 km)

Vrijdag 14 augustus, etappe 2: Legionowo - Serock (131 km)

Zaterdag 15 augustus, etappe 3: Nasielsk - Nasielsk (139 km)

Zondag 16 augustus, etappe 4: Plock - Plońsk (160 km)


Jumbo-Visma Development Team

Het Jumbo-Visma Development Team heeft een aantal rappe mannen ter beschikking in Polen. Hidde van Veenendaal en de gebroeders Van Dijke zijn renners met een goede sprint in de benen. Olav Kooij is helaas niet van de partij, hij reed namelijk afgelopen week de Czech Tour. Als we naar de proloog kijken is het een beetje gissen wie de kanshebbers zijn. Een proloog van 1,8km is uiteraard iets anders dan een “normale” tijdrit. Maurice Ballerstedt is bijvoorbeeld iemand met een goede punch en tijdrit in de benen, een ideale combinatie voor een 1,8km lange proloog. Voor Archie Ryan en Tim van Dijke is de Tour Bitwa Warszwaska overigens de eerste wedstrijd van 2020. Zij zullen voor het eerst te zien zijn in het shirt van het Jumbo-Visma Development in een wegwedstrijd



Dit is de selectie van het Jumbo-Visma Development Team voor de Tour Bitwa Warszawska: 👇

71 🇳🇱Rick Pluimers

72 🇳🇱Hidde van Veenendaal

73 🇳🇱Mick van Dijke

74 🇳🇱Tim van Dijke

75 🇮🇪Archie Ryan

76 🇩🇪Maurice Ballerstedt




De wedstrijd wordt helaas niet live uitgezonden. Toch op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de koers? Volg dan @TJVSupporters op Twitter en de hashtag #TJVSlive!



Reacties

Populaire posts van deze blog

Voorbeschouwing GP Kranj